Waarom is een taxatie belangrijk?


Vaak wordt bij een taxatie alleen gedacht bij de ver- of aankoop van een woning. Het is echter ook van belang wanneer u een hypotheek opnieuw wilt oversluiten voor een lagere rente. Daarnaast kunt u kijken naar een AOW-hypotheek en 'geld uit uw stenen' halen. Tot slot wordt er veel gebruik gemaakt van taxeren om een huidige woning te verbeteren middels een verbouwing, en/of direct te verduurzamen. 

Taxatie of waardebepaling?
Ontdek de verschillen en beslis wat het beste bij jouw wensen aansluit!

Lees verder

Ontdek welke voordelen een taxatie jou kan bieden


Aankoop nieuwe woning

Gefeliciteerd, je hebt een woning gekocht! En nu? 
 
Je hebt een lening van een geldverstrekker nodig. Heb je nog geen hypotheekadviseur? Ga dan opzoek naar een onafhankelijke partij die jou kan adviseren over de mogelijkheden om de woning te financieren. De hypotheekadviseur zal jou vragen om een taxatierapport waarin vermeld staat wat de woning waard is. De waarde (of marktwaarde) in het rapport bepaald mede hoeveel je kunt lenen. Kees Guijt Makelaardij kan je voorzien van een NWWI gevalideerd taxatierapport.  
 
NWWI-gevalideerd rapport 
Geldverstrekkers vragen om een gevalideerd taxatierapport, bijvoorbeeld door validatie-instituut NWWI. Wij beschikken over de benodigde certificeringen en diploma’s om een officiële taxatie voor u uit te voeren.

Contact

Oversluiten hypotheek met lagere rente

Is de waarde van jouw woning de afgelopen jaren ook hard gestegen? Wellicht kan de hypotheekrente dan naar beneden. 
 
Een risico-opslag ook wel rente-opslag is een extra rente boven op de hypotheekrente. De risico-opslag wordt bepaald door de hoogte van de hypotheekschuld in verhouding tot de waarde van de woning. Bij een hoog risico betaal je al snel een half tot 1 procent opslag. De afgelopen jaren is de waarde van woningen heel hard gestegen hierdoor is het goed mogelijk dat de risico-opslag dan ook omlaag kan. De meeste banken verlagen de risico-opslag niet automatisch waardoor de consument onterecht te veel rente betaald. 
 
De taxateur kan voor u de waarde van de woning bepalen en in samenwerking met een hypotheekadviseur bepalen of de rente omlaag kan. Bij het aanpassen van de rente vraagt de bank om een taxatierapport waarin de waarde onderbouwd wordt. 

Contact

Woning moderniseren of uitbouwen

Wil je je woning moderniseren met een nieuwe keuken of juist vergroten met een dakkapel? 
 
De verbouwingskosten kunt u meefinancieren in de hypotheek. De taxateur kan de waarde toevoeging meenemen in het taxatierapport. De hoogte van de hypotheek wordt bepaald op basis van de waarde van de woning na de verbouwing. 

Contact

Een duurzaam huis is meer waard!

Zonnepanelen plaatsen? Hoeveel kan ik hiermee besparen op mijn energiekosten? En wordt mijn huis hierdoor ook meer waard? 
 
Door uw woning te verduurzamen of energiezuinig te maken gaat u in eerste instantie comfortabeler wonen, u draagt bij aan een beter milieu en u bespaart op uw energiekosten. Daarnaast wordt uw woning daardoor ook meer waard. De taxateur kan de waarde van de woning na het verduurzamen vermelden in het taxatierapport. 

Subsidie  
Vanuit de overheid zijn er diverse subsidies beschikbaar voor het verduurzamen van een woning. De taxateur kun u hier over adviseren. 

Lees verder

Overwaarde woning gebruiken

Heeft u (beiden) de AOW-leeftijd bereikt? En wilt u de overwaarde uit uw woning gebruiken om te schenken of als pensioenaanvulling?  
 
Geldverstrekkers hebben diverse mogelijkheden om een deel van uw overwaarde op te nemen zoals de opeethypotheek. Bij de opeethypotheek komt het erop neer dat je een aflossingsvrije hypotheek afsluit. De rente wordt opgeteld bij de schuld, dus die groeit steeds sneller.  
 
De taxateur kan met een taxatie de waarde en (dus ook overwaarde) van de woning bepalen. 

Contact

Bezwaar tegen WOZ-waarde

Heeft u het vermoeden dat ook uw WOZ-waarde niet klopt? 

Als u denkt dat de gemeente onvoldoende rekening heeft gehouden met elementen die de waarde van uw woning kunnen drukken dan is dat een goed argument om bezwaar te maken voor uw woning. Bij een te hoge WOZ-waarde betaalt u namelijk al snel honderden euro’s per jaar te veel aan belastingen, zoals de onroerende zaak-, inkomsten-, erf- en waterschapsbelasting.  
 
U kunt via ons gratis bezwaar maken voor uw woning binnen 6 weken na dagtekening. 

Contact
Tijd voor een taxatie?
Twijfel dan niet maar neem vrijblijvend contact op

Klik hier

Hulp nodig?