Wat is een waardebepaling?

Een waardebepaling is een door een makelaar uitgevoerde berekening van de vermoedelijke verkoopprijs van een woning. De waarde wordt gebaseerd op de staat van de woning, de woonoppervlakte, de straat en de wijk waarin je woont, maar er wordt ook gekeken naar prijsontwikkelingen op de (lokale) huizenmarkt.

Wanneer heb je een waardebepaling nodig?

Een waardebepaling heb je nodig als je overweegt een woning te verkopen. Je hebt dan een goed beeld van wat je woning op zou kunnen brengen. Ook weet je gelijk wat je budget is voor je nieuwe woning. Een waardebepaling wordt door makelaars vaak gedaan in combinatie met een offerte t.b.v. de verkoop van een woning. Een waardebepaling is bij Kees Guijt Makelaardij kosteloos.

Wanneer heb je een taxatierapport nodig?

Een taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen of opnieuw oversluiten van een hypotheek op je huidige, of aan te kopen woning. In de meeste gevallen vraagt de bank om een gevalideerd taxatierapport. Dit is een taxatierapport van uw woning dat goedgekeurd is door een validatie-instituut (zoals het NWWI). Een gevalideerde taxatie wordt nauwkeurig opgesteld door de taxateur en voldoet aan strenge kwaliteitseisen. 

Hulp nodig?